27 Mart 2013 Çarşamba

Dereotlu Poğaça (33.Gün)


Uzun zamandır yok işler, yok misafirler derken bir şeyler paylaşmaya epeyce ara verdim malesef.
Ama diyeti bırakmadık ve tam gaz Dukan usulü beslenmeye devam ediyoruz. Ve Dukan'ın bir diyet değil de beslenme tarzı olduğuna karşı inancım giderek güçleniyor.

Bizde son durum söyle: Fırat -10kg, Ben -4kg.
Gördüğünüz gibi rakamlar 1 ay gibi bir süre için oldukça iyi aslında. Fırat'ın yanında benim verdiğim kilolar çok az gibi gözükebilir ama vücudumun sıkılaştığını artık bol geldiği için giyemediğim birçok pantolonumdan anlıyorum. Ve bu nedenle Mutluyum :)))

Sırada dün akşam pişirdiğim missss gibi poğaçanın tarifi var.


Dereotlu Poğaça

Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 25 dakika

Malzemeler:
2 yumurta
25 yemek kaşığı yulaf kepeği
6 yemek kaşığı süt tozu
3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1/3 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı lor peyniri
1/3 demet dereotu
tuz

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Hamurun kek hamurundan koyu, kurabiye hamurundan cıvık bir kıvamı olacak. Bu karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine yine kaşık yardımı ile 25 eşit parça halinde paylaştırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Sonrasında çıtır çıtır kurabiyelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz. :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sizde anlatın :)