1 Mart 2013 Cuma

Zencefilli Tavuk Çorbası


      Bu dumanı üstünde çorbadan vazgeçemeyeceksiniz. Dukan diyetinin atak dahil her döneminde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Hazırlanışı: 20 dk.
  • 1 bütün derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü
  • 4 bardak su
  • 1tatlı kaşığı mısır nişastası (Günlük sınırlı izniniz)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
  • süslemek için maydanoz (Fazlası atak dönemi için uygun değil)
  • Tuz, tane karabiber, defne yaprağı
     Tavuk göğsünü tane karabiber, defne yaprağı ve 4 bardak suyla birlikte kaynatın. Kaynatıktan sonra suyu süzerek içindeki baharatları ayırın. 
     Tavuk etini tifterek süzülmüş tavuk suyuna ekleyin. 
     Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, zencefil rendesi ve tuzu karıştırın. (Burası çok çok önemli. Dikkat ederseniz çorbanız kesilmeyecek.) Bu karışımın içine sıcak tavuk suyundan bir kepçeyi yavaşça ve karışımı karıştırarak ekleyin. Kasedeki karışımı ocaktan aldığınız tavuk suyunun içine yine yavaşça ve karıştırarak ekleyin.
      Karışım hazırlandıktan sonra karıştırmaya devam ederek çorbanızı bir taşın kaynatın. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sizde anlatın :)