İzinli Gıdalar

Diyetin Her Döneminde Yiyebileceğimiz İzinli Besinler 

"Şimdi göreceğiniz listedekilerin hepsi sizindir, bu listede bulunmayanlar sizin değildir. Listeden çıkarılmış olanların yakın gelecekte yine size edöneceklerini bilmeli ve onları şimdilik unutmalısınız."                      P.DUKAN
YAĞSIZ ETLER
  1. SIĞIR BİFTEK
  2. SIĞIR FİLETO
  3. SIĞIR BONFİLE
  4. SIĞIR ROZBİF
  5. SIĞIR ETİNİN KAPAMALIK PARÇALARI
  6. DANA ROSTO
  7. DANA BİFTEK
  8. DANA PİRİZOLA (yağları alınmış)
  9. MAKSİMUM %10 YAĞLI DANA KIYMA
SAKATATLAR
  1. DANA KARACİĞER
  2. DANA BÖBREK
  3. DANA DİL
  4. KUZU DİL
DENİZ ÜRÜNLERİ
  1. SARDALYE
  2. USKUMRU
  3. TON BALIĞI
  4. SOMON
  5. MEZGİT
  6. DİLBALIĞI
  7. MORİNA
  8. ÇİPURA
  9. BARBUNYA BALIĞI
  10. KEDİBALIĞI
  11. ALABALIK
  12. PİSİ BALIĞI
  13. KARAGÖZ
  14. FENER BALIĞI
  15. TÜTSÜLENMİŞ FÜME BALIKLAR
  16. KONSERVE BALIKLAR
  17. SURİMİ
  18. KARİDES
  19. MİDYE
  20. YENGEÇ
  21. ISTAKOZ
  22. İSTİRİDYE
  23. DENİZ TARAĞI
  24. KEREVİT
KÜMES HAYVANLARI
  1. TAVUK ETİ ( Kanat kısmı  ve derisi hariç)
  2. TAVUK CİĞERİ
  3. HİNDİ ETİ (derisi alınmış)
  4. AV HAYVANLARI
  5. TAVŞAN
ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ
  1. TÜTSÜLENMİŞ TAVUK-HİNDİ ETİ
  2. KURUTULMUŞ ET
  3. %2-%4 YAĞLI DANA JAMBON
  4. %2-%4 YAĞLI TAVUK JAMBON
  5. %2-%4 YAĞLI HİNDİ JAMBON
  6. FÜME DANA ETİ
  7. FÜME HİNDİ ETİ
  8. FÜME TAVUK ETİ
YUMURTALAR
  1. TAVUK YUMURTASI ( kolestrol sorununuz varsa sarısını günde 1 tane, beyazını sınırsız tüketebilirsiniz.)
  2. BILDIRCIN YUMURTASI
SÜT ÜRÜNLERİ
  1. YAĞSIZ SÜT (günde 1 bardak)
  2. YAĞSIZ YOĞURT
  3. YAĞSIZ PEYNİR
  4. YAĞSIZ LOR PEYNİRİ (süt ürünleri maksimum %2 yağlı olabilir)
DİĞER YİYECEKLER
  1. TOFU
  2. DENİZ YOSUNU
SEBZELER (Seyir döneminden itibaren sadece Sebze-Protein günlerinde serbest)
  1. DOMATES
  2. SALATALIK
  3. BİBER
  4. TURP
  5. ISPANAK
  6. KUŞKONMAZ
  7. PIRASA
  8. TAZE FASÜLYE
  9. LAHANA ÇEŞİTLERİ
  10. MANTAR
  11. KEREVİZ
  12. REZENE
  13. MARUL ÇEŞİTLERİ
  14. YEŞİLLİKLER (maydanoz, tere, dereotu, roka vs.)
  15. HİNDİBA, (radika)
  16. PAZI
  17. PATLICAN
  18. KABAK
  19. HAVUÇ
  20. PANCAR
  21. BROKOLİ
  22. SOĞAN
  23. SARMISAK
  24. ENGİNAR
  25. PALMİYE KALBİ
  26. SAKIZ KABAĞI,BAL KABAĞI,HELVACI KABAĞI
  27. RAVENT
  28. SOYA FİLİZİ
  29. ŞALGAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sizde anlatın :)